Põhja-Korea süüdistab ameeriklast riigipöördekavas

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid Põhja-Koreas Rasoni linnas, kus tabati USA kodanik Pae Jun-ho, kes väidetavalt püüdis kukutada kommunistlikku režiimi.
Jalgratturid Põhja-Koreas Rasoni linnas, kus tabati USA kodanik Pae Jun-ho, kes väidetavalt püüdis kukutada kommunistlikku režiimi. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas täna, et viib kohtu ette USA kodaniku, kes väidetavalt üritas kommunistlikku režiimi kukutada.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA teatas, et USA kodanik Pae Jun-Ho on süüdistused omaks võtnud ja teda ootab peagi «kohtumõistmine» ülemkohtu ees.

Pae vahistati mullu novembris, kui ta läks Rasoni linna, mis asub spetsiaalses majandustsoonis Vene ja Hiina piiri juures riigi kirdeosas.

Pinged Korea poolsaarel on viimasel ajal järsult teravnenud seoses Põhja-Korea veebruarikuise tuumakatsetusega, mille peale ÜRO stalinistlikule riigile uued sanktsioonid kehtestas.

KCNA teatel on Pae eeluurimine lõpule viidud ning mees tunnistas, et kavatses Põhja-Korea režiimi kukutada ning asitõendid tõestasid tema kuritegusid.

KCNA ei täpsustanud, millel süüdistused tuginevad.

Lõuna-Korea meedia avalikustas sügisel, et Pae on 44-aastane Korea päritolu turismigiid. Ta reisis viie turistiga ning ta peeti kinni, kui grupi valdusest leiti arvuti kõvaketas, vahendas Lõuna-Korea ajaleht Kookmin Ilbo.

Viimastel aastatel on Põhja-Koreas mitu ameeriklast kinni peetud.

2011. aastal saavutas USA erisaadik Robert King California ärimehe Eddie Jun Yong-su vabastamise. Mees oli peetud kinni väidetava misjönäritegevuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles