Saaremaalt leitud Nõukogude sõduri põrm anti üle Venemaale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Jaanilinnas anti täna Severodvinski linnale üle Teises maailmasõjas langenud Afanassi Lenkovi säilmed, mis olid leitud Saaremaalt.

Narva Ülestõusmine peakirikus peeti täna hommikul 1944. aastal Saaremaal langenud Punaarmee sõduri Afanassi Lenkovi, kelle säilmed leidis 2011. aastal Saaremaa muinsuskaitseselts, matusetalitust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tema sugulasi leitud pole ning sõduri kodulinna Severodvinski linnavalitsus otsustas hoolitseda selle eest, et säilmed kodumaale jõuaksid.

Severodvinski aselinnapea Aleksandr Ussov ütles, et umbes 40 aastat tagasi lahkusid Lenkovi viimased sugulased Severodvinskist ja neid pole suudetud leida.

Eesti on seni Venemaale üle andnud nelja langenud punaarmeelase säilmed ja kõik need üleandmised on korraldanud Ida-Viru sõjaajalooklubi Otsing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles