Tööinspektsioon tahab aastaks 2020 likvideerida töösurmad

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Noormägi.
Ain Noormägi. Foto: Margus Ansu / Postimees

 Tööinspektsiooni direktori Ain Noormägi sõnul on tema juhitud asutus seadnud eesmärgiks likvideerida töösurmad Eestis aastaks 2020.

«Kõik töösurmad on välditavad ja me ei saa võtta seisukohta, et ärme mõnda neist väldi,» ütles ta hiljutisel kohtumisel ametiühingute keskliidu juhatusega.

 Eestis oli eelmisel aastal 14 töösurma ja umbes 4000 registreeritud tööõnnetust (neist 800 rasket). Viimati hukkus Eestis tööõnnetuses inimene kolmapäeval. Tegemist oli Harjumaal Harkus laoplatsil maastjuhitava kraanaga betoonelementi teisaldanud töölisega, kes jäi betoonelemendi alla ja suri saadud vigastustesse kohapeal.

Kogu maailmas mälestatakse täna ametiühingute eestvõttel tööõnnetustes hukkunuid. Mõnes riigis peetakse tööõnnestuses hukkunute mälestuspäeval vastavateemalist seminari, teistes korraldatakse meeleavaldusi, kuid näiteks Austraalia töötajad kogunevad hukkunud töökaaslaste mälestuseks perepiknikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles