Rüütli: Ansip peab enne sotsid hülgama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi juht Mart Laar, valitsusjuht Andrus Ansip ja Rahvaliidu juht Karel Rüütli.
IRLi juht Mart Laar, valitsusjuht Andrus Ansip ja Rahvaliidu juht Karel Rüütli. Illustratsioon: Kaupo Kott

Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul on pärast tänast kolme partei kohtumist pall peaminister Andrus Ansipi käes, kes peaks nüüd otsustama, kas jätab sotsid koalitsiooni või mitte.


Tema sõnul ei langetatud tänasel Rahvaliidu, Reformierakonna ja IRLi kohtumisel seetõttu ühtegi põhjapanevat otsust. «Tänasel hetkel on vara rääkida otsustest, sest praegu valitsus püsib.»

Ta meenutas, et Rahvaliidu tingimus on, et nad ei alusta koalitsiooniläbirääkimisi ei enne, kui on selge, mis saab tänasest võimuliidust.

Rüütli sõnul andis tänane kohtumine lootust, et kolm erakonda on suutelised leppima kokku suuremas eelarvepositsiooni parandamises kui tänase valitsuskoalitsiooni paika saadud 3,4 miljardit krooni.

«Arutelud olid päris tõsised, samas konstruktiivsed. Päris palju küsimusi lahendati ära 2009. aasta kontekstis ja arutati ka 2010. aasta eelarve perspektiivi. Nii et ühisosa oli täiesti olemas ja on võimalik edasi minna.»

Tema sõnul arutati täna ka võimalikke maksutõuse, kuid ta ei soovinud nende kõneluste detaile avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles