Tsahkna: kokku saanud parteid suudavad kärpe ellu viia

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Täna koos Reformierakonna ja Rahvaliidu esindajatega uue valitsusliidu loomiseks läbirääkimisi pidanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretäri Margus Tsahkna hinnangul on need kolm parteid valmis soovitud kuue miljardi krooni suuruse eelarvekärpe ära tegema.

Tsahkna sõnul räägiti tänasel nõupidamisel nii töölepinguseadusest kui ka kuue miljardi krooni suurusest riigieelarve positsiooni parandamisest, mis tähendab nii kulude kokkutõmbamist kui ka uusi maksutulusid.

Tsahkna hinnangul suudavad kokku tulnud kolm parteid mõlemas küsimuses leida ühise keele. Samas lausus ta, et toimunud kohtumist ei saa pidada koalitsiooniläbirääkimisteks.

Tsahkna sõnul on pall nüüd peaminister Andrus Ansipi käes. Peaminister peaks enne koalitsiooniläbirääkimiste alustamist Rahvaliiduga langetama otsuse, et liit sotsidega on läbi.

Tsahkna ei soostunud samas täpselt ütlema, milliseid maksutõususid kavandatud kuue miljardi krooni suurune plaan puudutab.

Praegune valitsusliit on seni suutnud leida üksmeele vaid 3,4 miljardi krooni suuruse eelarvepositsiooni parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles