Reform, IRL ja Rahvaliit lähevad töötute hüvitiste kallale

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa ähvardab tühjaks saada.
Töötukassa ähvardab tühjaks saada. Foto: Corbis / Scanpix

Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) algatavad riigikogus töölepinguseadusega seotud töötuskindlustuse seaduse muutmise, mille eesmärgiks on kaotada seadusest 1. juulist töötutele kehtima hakkama pidanud uued hüvitised.

Parteid on veendunud, et töötukassal ei jätku raha uute hüvitiste väljamaksmiseks ning IRLi peasekretäri Margus Tsahkna sõnul on esialgse plaani kohaselt kavas vajalik seadusemuudatus algatada otse riigikogus ehk seda ei hakata valitsusse viima.

Seadusemuudatuse algatajateks on Reformierakond ja IRL, kes kutsuvad sellega ühinema ka praeguse valitsusliidu kolmandat osapoolt ehk sotse.

Seadusemuudatuse kindlustamiseks leppisid aga täna koalitsiooni moodustamiseks läbirääkimisi pidanud Reformierakond, IRL ja Rahvaliit kokku toetuse eelnõule.

Tsahkna sõnul on hüvitiste muutmisega kiire, sest seadus näeb ette uute ja senisest suurtemate hüvitiste kehtima hakkamist 1. juulist.

Just vaidlused töölepinguseaduse, mis sisaldab endas muuhulgas koondamishüvitiste maksmist ning tüli töötute uute hüvitiste üle on pannud murenema praeguse valitsusliidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles