Nestor: see on häbematus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatide aseesimees Eiki Nestor nimetas häbematuks koalitsioonipartnerite otsust algatada nendega kooskõlastamata riigikogus töölepinguseaduse muutmine.


«Sisuliselt selle eelnõuga saadetakse see koalitsioon laiali,» kommenteeris Nestor Postimees.ee'le.

«Tehku siis seda niimoodi, et see valitsusliit on ametlikult oma tegevuse lõpetanud,» pakkus ta. «Meil on üks ja selge kokkulepe, mis on igas koalitsioonis - eelnõusid esitatakse koos või üldse mitte.»

Tema sõnul arutavad sotsid enda edasisi samme pärast homset valitsuse istungit. «Ma arvan, et ministrid peavad oma tööd edasi tegema. Eks me siis homme mõtleme. Puhtpoliitiliselt on tegemist häbematusega.»

Tema sõnul kaotavad Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) selle sammuga veelgi suurema osa oma usaldusväärsusest, kuna petetakse lisaks sotsidele ka tööandjate ja töövõtjate ootusi.

«Näidatakse end totaalselt ebausaldusväärsete partneritena nii nendele, kes selle kokkuleppe töölepingu tuleviku suhtes sõlmisid eelmisel aastal, kui ka poliitiliselt.»

Nestor nimetas topelthäbematuseks seda, et koalitsioonipartnerid tegid sotsidele ettepaneku neist mööda minnes esitatava eelnõuga ühinemiseks.

Reformierakond ning IRL algatavad homme riigikogus töölepinguseadusega seotud töötuskindlustuse seaduse muutmise, mille eesmärk on kaotada seadusest 1. juulist töötutele kehtima hakkama pidanud uued hüvitised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles