Abituriendid kirjutavad täna eesti keele riigieksamit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Täna asub emakeele riigieksamit sooritama eesti õppekeelega koolides 8221 ning vene õppekeelega koolides, kus emakeeleeksam on vabatahtlike eksamivalikute hulgas, 1398 eksaminandi.

«Teist aastat ei ole emakeeleeksam enam pika kirjandi vormis, vaid koosneb kahest osast - tekstimõistmise ülesandeist ja lühema kirjandi kirjutamisest,» selgitas SA Innove õppekava- ja eksamitekeskuse eesti keele peaspetsialist Pille Reins.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo tervitab eksaminande eksamiperioodi alguse puhul. Ministri pöördumist saab kuulata kell 10 Vikerraadio, Klassikaraadio ja Raadio 2 vahendusel.  

2013. aasta riigieksamitele registreerus kokku 12 026 eksaminandi, eksamivalikute arv on üle 36 tuhande. Eksamiperiood kestab kuni 14. juunini, mil toimub füüsika riigieksami lisaeksam.

Seoses muudatustega gümnaasiumi lõpetamise tingimustes toimuvad 2013. aasta riigieksamite korduseksamid juba sel suvel, 23. juulist 8. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles