Kreeka parlament hääletas reformieelnõu poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Kreeka parlamendihoone juures toimunud meeleavaldus.
Eile Kreeka parlamendihoone juures toimunud meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Kreeka parlament hääletas eile laialdast pahameelt põhjustanud eelnõu poolt, millega muu hulgas kaotatakse 2014. aastaks 15 000 riigiametnike töökohta.

Pärast tulist vaidlust hääletas eelnõu poolt 168 ja vastu 123 rahvasaadikut, üks jättis hääletamata.

Parlamendi ette kogunes samal ajal seadusemuudatuse vastu meelt avaldama umbes 800 inimest.

Kreeka esitas reedel parlamendile seaduseelnõu uusimate reformidega, milles lepiti kokku rahvusvaheliste laenuandjate troikaga, et saada kätte 8,8 miljardi euro ulatuses laene. See vormistab 15 000 riigiametniku vallandamise 2014. aastaks, sealhulgas 4000 ametniku vallandamise käesoleval aastal.

Arvud sisaldavad ametnikke, kes saadetakse pensionile, vallandatakse korruptsiooni või ebakompetentsuse tõttu või kelle töökoht koondatakse.  Uus eelnõu kiirendab ka riigiametnike vallandamise protsessi, pikendab õpetajate töönädalat, avab mitmed elukutsed konkurentsile ja kärbib vastuolulist varamaksu 15 protsendi võrra.

Euroopa Liidu (EL) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) päästelaen 2,8 miljardi euro ulatuses ootab alates märtsist väljamaksmist, lisaks peaks mais makstama välja kuus miljardit eurot, mis oli algselt kavandatud esimesse kvartalisse.

EL ja IMF on alates 2010. aastast lubanud Kreekale abilaene kokku 240 miljardi euro ulatuses, mille saamiseks viib sügavates võlgades riik sisse kärpemeetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles