Suve alguse tähistamine jääb Pärnus tagasihoidlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelelahutusürituste korraldaja Erdi Naber:
«Otsus tänavune festival vahele jätta langetati juba möödunud suvel.»
Meelelahutusürituste korraldaja Erdi Naber: «Otsus tänavune festival vahele jätta langetati juba möödunud suvel.» Foto: Pm

Enam kui 30 aastat toimunud suvepidu «Tere, Pärnu suvi!» jääb sel aastal ära, suve algust tähistatakse lipuheiskamise ja tasuta vabaõhukontserdiga.





Aastaid suurt suvealgusepidu «Tere, Pärnu suvi!» korraldanud Erdi Naber kinnitas, et tänavu festival kohalikke ega välisartiste Pärnusse ei too. Siiski on kuuldused pika ajalooga ettevõtmise surmast tema sõnul liialdatud. «Tere, Pärnu suvi!» plaanib võtta aastase puhkuse ning ei ole välistatud, et üritusega jätkatakse tuleval suvel.



«Otsus tänavune festival vahele jätta langetati juba möödunud suvel,» ütles Naber, kuid ei täpsustanud, kas põhjus peitus mulluses kasinas külastajate arvus või muus.



Linnavalitsus heiskab 21. juunil kell 16.30 rannas suvepealinna lipu ja korraldab kell 17 Ammende villa aias suve avakontserdi, kus esineb Pärnu linnaorkester Jüri Alperteni juhatusel. Päev hiljem on Niidu aasal ja Raeküla rannas jaanituli.



Jaanitulede kõrval on nädalavahetuse ja võidupüha-jaanipäeva rahvarohkeim üritus ansambli Fix, Birgit Õigemeele ja Margus Vaheri kontsert 20. juunil Vallikäärus. Rohkem külalisi on Pärnu oodata sellele järgneval nädalavahetusel, mil toimuvad hansapäevad, koertenäitus ja vanade autode kokkutulek.



Pärnu linnapea Mart Viisitamm tõdes, et praegune majandusseis sunnib hoolega raha lugema ja valikuid tegema.



«Linnavalitsus peab ka kõige raskemal ajal leidma raha, et suve algust tähistada,» ütles riigikogu liige, kunagine Pärnu linnapea Väino Linde. «Praegu ei ole Pärnul eestvedajat, kes teaks traditsioone ja mõtleks visiooni peale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles