Eesti koolide jaoks hakatakse õpetama nutiõpetajaid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti pakub uusi võimalusi.
Tahvelarvuti pakub uusi võimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügisest hakatakse Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži klassiõpetaja erialal koolitama nutiõpetajaid.

Nutiõpetajate koolitus erineb tavaõpetajast selle poolest, et kolmandik nende õppekavast seotakse laste õpetamisel tehnoloogia kasutamisega: õpitakse kasutama interaktiivset tahvlit, nutitelefoni, tahvelarvutit, digikaamerat, e–raamatut, õppemänge, internetti ja selle lõpmatuid võimalusi, kirjutab Lääne Elu.  

Uue õppekava looja Piret Lehiste hinnangul on praegune traditsiooniline õpe ammendunud: klassiõpetaja erialale kandideerijaid jääb iga aastaga vähemaks, vilistlased kurdavad, et koolides on tehnoloogia, mida nad kasutada ei oska ja tegevõpetajail on piinlik, sest nad ei saa hakkama vidinatega, millega lapsed vabalt tegutsevad.

«Meil on haridustehnoloogia aineid 48 EAP (ainepunkti – toim.) ja üritame pressida, et kõik õppejõud hakkaks oma ainesse niidina sisse seadma nutiõpet,» kirjeldas Lehiste uut õppekava.

Lehiste sõnul kuskil mujal Eestis nutiõpetajaid ei koolitata, Tallinna ja Tartu ülikoolides on vaid magistriõppes mõned haridustehnoloogiaga seotud ained.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles