Lapse tühermaale jätnud abielupaar pääses tingimisi vangistusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leidlaps Diana sügisel haiglas.
Leidlaps Diana sügisel haiglas. Foto: Põhja politseiprefektuur

Eile mõistis Harju maakohus  lapse tühermaale jätnud abielupaarile tingimisi karistuse. Esmaspäeval võttis kohus väikese Diana pärisvanematelt ka vanemlikud õigused, mis võimaldab talle lõpuks kasuvanemad leida.




Kohus karistas 30-aastast Nikolai Nikolajevit ja 32-aastast Olga Nikolajevat lapse eluohtlikku olukorda jätmise eest kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.



Nikolajevid jätsid mullu oktoobris aasta ja kümne kuuse Diana Tallinnas Tartu maanteel Sikupilli keskuse juures asuvale tühermaale, kuna sattusid last kasvatades suurtesse rahalistesse raskustesse. Abielupaar tahtis lapsest loobuda, kuid ei osanud selleks midagi ette võtta. Oma sõnul lootsid nad, et keegi tüdruku kohe kaasa viib.


Hüljatud pisitüdruku leidis samal päeval juhuslik möödakäija ning ta toimetati Tallinna lastehaiglasse.



Diana ei olnud paari lihane tütar, vaid Nikolai Venemaal elava õe tütar. Kuna õde lapse kasvatamisega toime ei tulnud, lootis Nikolai lapse ise üles kasvatada, kuid sattus raskustesse.



Esmaspäeval võttis kohus tüdruku pärisvanematelt vanemlikud õigused, mis annab Tallinna linnale võimaluse lapsele lõpuks kasuvanemad leida. Kuni talle uued vanemad leitakse, elab tüdrukuke Tallinna väikelaste turvakodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles