Emakeele eksami teemad avalikustatakse alles juunis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksam Gustav Adolfi Gümnaasiumis.
Eesti keele riigieksam Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Foto: Peeter Langovits

Emakeele eksami alustekstide teemad avalikustatakse sel aastal alles siis, kui läbi on nii eksam kui ka hindamisperiood.

Sihtasutuse Innove kommunikatsioonijuht Eeva Sirel ütles ERR Uudistele, et alustekstide teemad avalikustatakse koos hindamisvõtmega juuni keskpaigas.

Õppekava ja eksamikeskuse juhataja Aimi Püüa rääkis, et eksam koosneb alustekstil põhinevast lugemisosast (alustekste on mitu ja õpilane teeb nende hulgast valiku) ning kirjutamisülesandest, kus tuleb kirjutada umbes 400-sõnaline kirjand.

«Ma arvan, et ei ole põhjendatud võtta üks osa eksamitööst välja ja avalikustada see enne eksamiperioodi lõppu,» selgitas Püüa, et eksamitöö on üks tervik.

«Eksamiperioodi lõpus me avalikustame eksamitöö ja hindamisjuhendi tervikuna,» lisas ta.

Postimehele teadaolevalt olid alustekstide teemadeks uue meedia mõju ühiskonnale, elukeskkonna jätkusuutlikkus, noorte seos kultuuri ja haridusega ning noorte ootused elule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles