Krištafovitš: topeltkodakondsuse lubamisel pole inimõigustega midagi pistmist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kristafovits.
Jevgeni Kristafovits. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Inimõiguste Keskuse aruanne «Inimõigused Eestis 2012» soovitab, et lubataks sünnijärgse kodakondsusega isikutele topeltkodakondsust juhtudel, kui inimesel on sünnijärgselt näiteks Eesti ja veel mõne teise riigi kodakondsus. Vaba Isamaalise Kodaniku Mõttekoja aseesimees Jevgeni Krištafovitš Eesti Inimõiguste Keskuse soovitusega ei nõustu.

«Topeltkodakondsuse lubamine ei ole inimõigustega seotud, vaid see on puhtalt poliitiline otsus. Isikud, kel ei ole õigust topeltkodakondsusele, võivad iga kell loobuda Eesti Vabariigi kodakondsusest ja valida endale meelepärase riigi kodakondsuse.»

«Topeltkodakondsuse lubamine vaid sünnijärgselt Eesti kodakondsust omandanud isikutele on diskrimineeriv. See on juba inimõiguste teema, sest eelistuste andmine mingile konkreetsele ühiskonna grupile ei ole antud kontekstis põhjendatud,» leidis Krištafovitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles