Rahvaliit: meie pole Ansipilt kutset saanud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliitlane erakonna kongressil hääletamas.
Rahvaliitlane erakonna kongressil hääletamas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliidu kinnitusel pole nemad peaminister Andrus Ansipilt ametlikku kutset valitsusse tulla veel saanud ja alles pärast ametliku kutse saamist on erakond valmis kokku kutsuma volikogu, mis otsustab valitsusse mineku.

«Sellest on väga vara rääkida,» kommenteeris Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap, kommenteeris väidet, et nende erakond võib minna sotside asemel valitsusse. Tema kinnitusel ootab nende erakond esmalt ära ametliku ettepaneku läbirääkimisteks ja alles seejärel hakkab seda arutama.

«Kindlasti arutab seda erakonna volikogu ja edasi moodustakse delegatsioon läbirääkimisteks,» selgitas ta.

Küsimusele, kas erakonna volikogu võiks täna-homme koguneda, vastas Pihlap: «Sellele küsimusele ma jätaks täna vastamata.» Ta kinnitas, et ummisjalu nende erakond valitsusse ei tõtta, sest neile on olulised erakonna väärtused.

Mis tingimustel erakond valitsusse läheb, otsustab erakonna volikogu. Pihlapi sõnul on praegu vara rääkida võimalikest nende erakonnale antavatest ministrikohtadest. «See jääb küll kõige viimasemaks asjaks,» lisas ta.

Rahvaliidu peasekretäri Tarvo Sarmeti sõnul ei õnnestu volikogu tõenäoliselt sel nädalal kokku kutsuda ning reaalsem oleks selle toimumine esmaspäeval-teisipäeval.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles