Galerii: Ukraina aukonsuliks Eestis kinnitati Vjatšeslav Leedo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pool tundi pärast südapäeva kinnitas Ukraina suursaatkond Vjatšeslav Leedo Ukraina aukonsuliks Eestis asukohaga Pärnus.

Lepingule kirjutasid alla Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivskyi ja Vjatšeslav Leedo. Suursaadiku sõnul peeti pikka aega arutelusid ja lõpuks jõuti järeldusele, et Leedo on parim kandidaat.

Suursaadik andis Leedole Ukraina välisministri Leonid Kozhara allkirjaga aukonsuli patendi. Eesti välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambuse sõnul on Eestil üle 160 aukonsuli ja ta avaldas lootust, et tänasest tugevnevad veelgi suhted Eesti ja Ukraina vahel ja aukonsulaat, mis asub Pärnus, toob siia mitte ainult üksikuid huvilisi, kes on kuulnud Eestist, vaid ka turiste ja ärimehi.

Bambus andis üle ka Eesti välisministri allkirjastatud dokumendi. Leedo lausus, et esimene pakkumine aukonsuliks hakata tuli talle poolteist aastat tagasi. «Teha tööd, aga mida täpselt, näitab elu,» vastas ta küsimusele oma plaanide kohta uues ametis.

Vjatšeslav Leedo on Eesti ärimees. Ta on Saaremaa Laevakompanii omanik ja tegutseb ka kinnisvaraäris. Talle kuulub AS Holostovi Kinnisvara kaudu Saare Finants AS, mis on olnud Eesti Keskerakonna suursponsor. Saare Finants ASile kuulub Compakt Kinnisvara ja Saare Erek AS. Leedole kuuluvad ka turismifirma Wris, Saaremaa raadiojaam Kadi, OÜ Mändjala Motell ja AS Mõntu Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles