Tiina Kangro: Eestis kuritarvitatakse perekonnaseadust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro.
Tiina Kangro. Foto: Peeter Langovits

Saate «Puutepunkt» tegija Tiina Kangro rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et 2010. aastal vastu võetud perekonnaseadust kuritarvitatakse.

«Eelmisel sügisel tuli Eestis välja kahe juristi kirjutatud päris hea ja põhjalik uuring, kus on öeldud, et rahvusvahelise seadusandluse kohaselt ei tähenda pereliikmete hooldamine seda, et inimene peab ennastunustavalt koju jääma ja endast kõik ära andma, et pereliiget hooldada,» rääkis Kangro.

«On väga selgelt öeldud välja, et täiskasvanud inimeste hooldajad peavad osalema hoolduse finantseerimisel, aga mitte täiesti ajuvabal määral, nagu meil seda kuritarvitatakse, et kõik peab ise kinni maksma,» ütles Kangro.

«Rahvusvaheliste seadusandlike aktide järgi saab inimestelt ära võtta ainult sel määral raha, et tal säiliks oma inimväärikus ja oma harjumuspärane elukvaliteet,» ütles Kangro ja lisas, et Eestis kasutatakse ära ka inimeste teadmatust. «Nad ei oska minna omavalitsusse ja öelda, et asjad ei käi nii, et te nõuate minult 1000 eurot sügava puudega lapse hooldamise eest lastekodus.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles