Kohus vabastas mehe joomakaaslase tapmise süüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühe joomakaaslase tapmises ja teise vigastamises süüdistatav mees jäi teisipäeval Harju maakohtus süüdi vaid ühes peksmisepisoodis, tapmises mõistis aga kohus ta õigeks.

Kohtu hinnangul oli 39-aastase Valeri süü tõendatud vaid 2011. aasta sügisel ühe kannatanu kehalises väärkohtlemises, mille eest määras kohus talle ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse. Samas teises peksmisepisoodis ning tapmises mõistis kohus mehe õigeks.

Põhja ringkonnaprokuröri Rita Siniväli oli eelnevalt nõudnud 39-aastasele Valerile kehalise väärkohtlemise ja tapmise eest 11 ja poole aasta pikkust vangistust. Valeri kaitsja leidis seevastu, et tema klient tuleks tapmises õigeks mõista ja kehalise väärkohtlemise eest mõistetav karistus peaks olema selline, mille mees on eeluurimisel juba kandnud.

Valeri võttis pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist omaks vaid ühe kannatanu kätega löömist, kuid pussitamist ja tapmist ta eitas.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmeil tekkis Valeril mullu 10. augusti õhtul Keila vallas asuvas korteris tüli kahe tuttavaga, 46-aastase mehega ja aasta vanema naisega, kellega ta oli koos alkoholi tarvitanud.

Süüdistuse järgi ründas Valeri meest kokkupandava noaga, tekitades talle mitmeid kergemaid haavu ja ühe tõsisema rindkerehaava, mille tagajärjel mees sündmuskohal suri. Samuti lõi Valeri ühe korra noaga naist, kes sai kergemalt vigastada.

Politsei pidas Valeri kuriteos kahtlustatavana kinni 13. augustil ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

Tapmise uurimise käigus selgus, et Valerit on alust süüdistada ka ühes varasemas kuriteos, millest polnud politseile teatatud. Nii esitati talle süüdistus selles, et ta lõi 2011. aasta sügisel täpselt tuvastamata kuupäeval sama naist käega näkku ja noaga jalga, tekitades kannatanule kergemaid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles