Narkomaane varustanud perearst sai tingimisi vanglakaristuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis narkomaanidele tugevatoimelisi ja psühhotroopseid ravimeid alusetult väljakirjutanud Tallinna perearstile tingimisi vangistuse.

Kohus tunnistas Maire Pärna (56) süüdi narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning ametiasutusele ehk haigekassale valeandmete esitamises ja võltsitud dokumendi kasutamises, vahendas ERR Uudised.

Kohus karistas Pärnat tingimisi ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega, millest arvati maha üks päev, mille ta veetis eelvangistuses.

Süüdistuse järgi registreeris arst talle esitatud võõraste isikuandmete alusel oma nimistusse inimesi, kes polnud selleks tegelikult soovi avaldanud ning andis niimoodi haigekassale valeinfot, lisaks kirjutas ta narko- ja psühhotroopsete ravimite retsepte inimeste nimele, kes sellest ise midagi ei teadnud ja kellel neid ravimeid vaja ei olnudki.

Seejärel andis arst retseptid nende inimeste narkootikumidest huvitatud sugulastele ja tuttavatele, kes siis ravimid apteegist välja ostsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles