Afgaani tõlk: mingeid põhjendusi keeldumisele ei antud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõdurid Afganistanis.
NATO sõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

Afganistanis elav tõlk Omar, kes taotles Eestilt asüüli, sai täna hommikul e-postkasti avades kirja, milles Eesti asjur Afganistanis teavitas teda, et Eesti otsustas taotluse tagasi lükata.

«Seal polnud mingeid põhjuseid öeldud, vaid lihtsalt kirjutatud, et sul pole mingit võimalust saada Eestisse,» vahendab ERR Uudised «Aktuaalse kaameraga» rääkinud Omari sõnu.

Afgaani tõlgi hinnangul võis üheks põhjuseks olla äsja Eestit külastanud Afganistani president Hamid Karzai kinnitus, et võõrvägedega koostööd teinud inimestele mingit ohtu pärast koalitsioonivägede lahkumist ei ole ja et Taliban ründab selle asemel suvaliselt kõiki.

Omar ei taha aga ootama jääda, kas teda rünnatakse ja märkis, et teda hirmutab, et Talibaniga on hakatud pidama kõnelusi rahu saavutamiseks.

«Tahaksin Afganistanist lahkuda enne, kui süsteem taas muutub,» märkis ta ja lisas, et nagu Karzai eile Eestis ütles, tahetakse järgmiste valimistega Talibani liidrid parlamendivalimistele lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles