Põhja-Korea mõistis USA kodaniku pikaks ajaks sunnitööle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ülemkohus saatis USA kodaniku Pae Jun-Ho 15 aastaks sunnitööle, edastas täna riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Ülemkohus mõistis talle kuritöö eest 15 aastat sunnitööd,» kirjutati agentuuri uudises.

Põhja-Korea teavitas möödunud nädalavahetusel, et viib kohtu ette USA kodaniku, kes väidetavalt üritas kommunistlikku režiimi kukutada. KCNA täpsustas, et USA kodanik Pae on süüdistused omaks võtnud.

Pae vahistati novembris, kui ta läks Rasoni linna, mis asub spetsiaalses majandustsoonis Vene ja Hiina piiri juures riigi kirdeosas. KCNA teatel tunnistas mees, et kavatses Põhja- Korea režiimi kukutada ning asitõendid tõestasid tema kuritegusid.

Lõuna-Korea meedia avalikustas sügisel, et Pae on 44-aastane Korea päritolu turismigiid. Mees reisis viie turistiga ning peeti kinni, kui grupi valdusest leiti arvuti kõvaketas, vahendas Lõuna-Korea ajaleht Kookmin Ilbo.

Viimastel aastatel on Põhja-Koreas vangistatud mitu ameeriklast.

2011. aastal saavutas USA erisaadik Robert King California ärimehe Eddie Jun Yong-su vabastamise. Mees oli vahistatud väidetava misjonäritegevuse eest.

Pinged Korea poolsaarel on viimasel ajal järsult teravnenud seoses Põhja- Korea veebruarikuise tuumakatsetusega, mille peale ÜRO stalinistlikule riigile uued sanktsioonid kehtestas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles