Liibanoni võimud tabasid Eesti ratturite röövis kahtlustava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist Foto: Raigo Pajula / Postimees

Liibanoni julgeolekuametnike sõnul tabasid nad teisipäeval mehe, keda kahtlustatakse seitsme eestlasest jalgratturi röövis osalemises ning samuti kahe julgeolekutöötaja tapmises.

Kui algselt teatas kahtlustatava Hussein al-Hujairi tabamisest Liibanoni uudisteportaal Naharnet, siis neljapäeva pärastlõunal kinnitas infot ka uudisteagentuur AP. Liibanoni julgeolekuametnikud kõnelesid anonüümselt, viidates valitsuse regulatsioonidele.

Julgeolekuametnike sõnul tunnistas mees, et ta korraldas inimröövi terroriorganisatsiooni Al-Qaida Iraagi haru ühe esindaja korraldusel.

Portaali teatel vahistasid Liibanoni julgeolekujõud Hussein al-Hujairi, kes kahtlustuse kohaselt oli seotud seitsme eestlasest jalgratturi röövimise ja pantvangi võtmisega 2011. aastal. AP andmetel oli mees eestlastest ratturite pantvangistamise peamine organisaator.

Viidates Liibanoni riiklikule uudisteagentuurile teatas Naharnet, et mees tabati Bekaa oru idaosas Arsali ja Ras Baalbeki asulate lähistel. Samuti kahtlustatakse Al-Hujairit julgeolekujõudude allohvitseri Rashed Sabri mõrvas ning seersant Elias Nasrallahi tapmises.

Sabri ja röövimise korraldamise peamine kahtlusalune Darwish Khanjar said surma tulevahetuses Majdal Anjari küla lähistel 2011. aasta aprillis. Nasrallah hukkus tulevahetuses sama aasta septembris Bekaa oru lääneosas, märgib portaal.

Kurjategijad röövisid seitse jalgratastel matkanud eestlast 2011. aasta 23. märtsi õhtul Liibanonis Bekaa oru idaosas vahetult pärast seda, kui nad olid üle piiri Süüriast Liibanoni jõudnud.

14. juuli varahommikul röövitud eestlased vabastati. Mehed toimetati esmalt Arsali linna Bekaa oru idaosas ja seejärel edasi Beirutisse. 15. juuli varahommikul jõudsid nad lennukiga Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles