Sotsioloog: valitsusest väljaviskamine võib tõsta sotside toetust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside juhtpoliitikud Urve Palo, Eiki Nestor, Jüri Pihl ja Ivari Padar.
Sotside juhtpoliitikud Urve Palo, Eiki Nestor, Jüri Pihl ja Ivari Padar. Foto: Toomas Huik

Perioodiliselt parteide populaarsust uuriva Turu-uuringute ASi tegevjuht Tõnis Stamberg pidas võimalikuks, et sotside väljaviskamine valitsusest paremparteide poolt toob kaasa erakonna populaarsuse tõusu.

«Tekkinud on olukord, kus kaks paremerakonda teevad piltlikult öeldes sotsidele tuupi,» lausus Stamberg. «Rahva silmis võib jääda mulje, et neile tehti liiga, kuigi sotsid püüdsid seista suurtemate sotsiaaltoetuste eest. Sealt võib tulla mõningane toetuse tõus.»

Samas märkis ta, et tüli parteide vahel jäi pikalt vinduma ning pikka aega oli seis võimuliidu püsimise või mittepüsimises osas ebaselge ja vastuoluline.

Stamberg märkis, et kui Rahvaliit paremerakondade ehk Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) valitsuse moodustab, siis on see Rahvaliidule kasulik. «Rahvaliidu jaoks on valitsusse minek hea, see annab võimaluse ennast kuidagi näidata,» lisas ta. «Kui vaadata nende reitinguid, siis need on ikka üle aegade madalad, nad peavad ennast kuidagi pildile saama.»

Reformierakonna või IRLi toetuse kasv oleks praeguses olukorras Stambergi sõnul üllatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles