Kallas: tervishoiuteenuste reklaamipiirangu kaotamist tuleb arutada

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Kaja Kallase sõnul tuleks piirangute puhul jälgida, kas need ka täna on põhjendatud ning kindlasti asub komisjon tervishoiuteenuste reklaami piirangu kaotamist arutama.

Kallas ütles Postimehele, et SA Eesti Tervise Fond põhjendused, miks reklaamipiirangu kaotamist tuleks kaaluda, on mõistetavad. «Seda enam, et Rootsi näitel on olemas hea eeskuju, kus arstid on reguleerinud enda turustamist väga konkreetselt ning eetikakomisjonid teostavad ka reklaami üle järelevalvet.»

Kallas selgitas, et igasugused piirangud peavad olema põhjendatud ning advokaatidele antud reklaamiõiguse valguses tasub arutada ka tervishoiuteenuste reklaamipiirangu kaotamist.

Märtsis jõustus seaduse muudatus, millega anti luba advokaadil, advokaadiühingul, vandetõlgil, patendivolinikul ja patendivoliniku äriühingul oma tegevust reklaamida, kui reklaam ei ole vastuolus kutse-eetika nõuetega ja reklaam ei kutsu üles lepingut sõlmima.  

Jätkuvalt kehtib reklaamipiirang kohtutäituritele, notaritele ning tervishoiuteenuste osutajale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles