Lõhkematerjali kampaania käigus on demineerijad saanud 23 väljakutset

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti demineerijad on nelja päevaga saanud 63 väljakutset, millest 23 on tulnud lõhkematerjalist teatamised kampaania raames. Kokku on loovutatud nelja päevaga 11 mürsku, üheksa lõhkepaketti ja kolm käsigranaati.

Päästeameti Demineerimiskeskuse juhi Arno Pugoneni sõnul võib kampaaniat juba edukaks nimetada, kuna on õnnestunud ära hävitada plahvatusohtlikku lahingmoona, millega on vähendatud ohtu inimeste eludele ja tervisele.

Demineerijad on saanud ka teateid mitmetest legendidest, mis räägivad 50 aastat tagasi toimunud matmistest või sõjaaja pommidest, kuid mis pole kontrollimisel osutunud tõeks.

Demineerijad paluvad inimestel nende käes või neile teada olevast lõhkematerjalist teatada hädaabinumbril 112. Teadetele reageerivad demineerijad, mitte mingil juhul ei tohi inimesed lõhkematerjali ise liigutada või seda kusagile viia.

Nädal aega kehtib Eestis seadus, mis lubab inimestel kriminaalmenetlust kartmata loobuda nende valduses olevast tulirelvast, lõhkeseadeldisest või selle osast, laskemoonast ja lõhkeainest, kui nad teevad seda vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles