Heategevusele annetamise lisamist e-maksuametisse raskendab abivajajate rohkus

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetus. Illustreeriv foto.
Annetus. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti (MTA) teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmanni sõnul ei oleks keeruline anda MTA kodulehel võimalus suunata tulumaksu tagastus heategevuseks, kuid toetuse saajate nimekirja ei saa maksuhaldur otsustada.   

«Tehniliselt on see tõepoolest väga lihtsalt teostatav, küsimus on aga selles, kes ja kuidas otsustab toetuse saajate nimekirja. Maksu- ja tolliamet riikliku maksuhaldurina ei saa hakata ka etteantud valiku näol otsustama, kuhu kogutud maksuraha suunata, sest on ju nii abivajajaid kui häid projekte palju,» ütles ta Postimehele.

Lisaks heategevusprojektidele ja -ühingutele võivad inimesed soovida annetada nii oma külaseltsile, kirikukogudusele kui endisele koolile ja kõiki võimalikke abisaajaid pole lihtsalt võimalik nimekirja lisada, märkis ta. «Ja igal nimekirjast väljajäänul tekiks ka õigustatud küsimus, miks riik teda ebavõrdselt kohtles.»

Reitmann märkis, et tegelikult on võimalus jätta oma tulumaksutagastus heategevuseks e-maksuametis olemas ka täna. «Tuleb lihtsalt teada saajat ja kontot, kellele raha kanda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles