Ministeeriumi kantsler: Kevadtorm liidab rahvast ja kaitseväge

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2009.
Kevadtorm 2009. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras tänas eile Simunas kohalike omavalitsuste esindajaid ja maaomanikke koostöövalmiduse ja vastutulelikkuse eest Kevadtorm 2009 korraldamisel.

Kantsler Terrase sõnul on Eesti iseseisev kaitsevõime tulemuslik juhul, kui kriisiolukorras toimitakse ühtse Eestina - heaks näiteks on Laekvere, Avinurme, Väike-Maarja, Torma, Tudulinna ja Simuna kohalikud omavalitsused. Eesti kaitsevõime tagamine ei saa kantsler Terrase sõnul olla üksnes kaitseväe ülesanne, iga üksikisik ja organisatsioon saab anda oma panuse riigi kaitsevõimesse nagu näiteks maaomanikud Kevadtorm 2009 alal, kes lubavad oma maad ja teid kasutada, teatas kaitseväe peastaap.

«Ilma õppuseta Kevadtorm ei oleks kaitsevägi võimalik, eriti ei oleks võimalik ajateenistusel ja reservväele põhinev kaitsevägi,» ütles kantsler Riho Terras virulastele. «Sellised õppused ei ole võimalikud ilma kohalike inimesteta, kohalike valdade toetuseta. Suur tänu valdadele ja ettevõtjatele, suur tänu siinsetele inimestele.»

Õppuse Kevadtorm 2009 juhtstaap andis kantsler Terrasele ülevaate juba kaks ja pool nädalat kestnud õppuse senisest käigust. Seejärel suundus kantsler Terras maastikule ja tutvus 1. jalaväebrigaadi staabi tööga ning õppusel Kevadtorm 2009 osaleva Kaitseliidu pataljoni tegevusega.

«Selline õppus on see koht, kus me tõestame, et ajateenistuse süsteem on toimib tõhusalt. Et meie riigikaitse põhineb reservil, siis seob see riigikaitsestruktuuri rahvaga. Ajateenijad, kes täna on veel siin, lähevad kaheksa päeva pärast koju ja astuvad tsiviilellu. Kuid ma loodan, et nad jäävad edasi oma hingelt sõduriteks ja tulevad uuesti ka õppekogunemisele,» ütles kantsler Terras Kevadtormi olulisusest rääkides.

Õppusel osaleb peaaegu 3000 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast.

Kevadtorm 2009 kestab 4.-24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles