Viru Keemia Grupi põlevkiviladudes puhkes tulekahju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Möödunud ööl käisid päästjad kustutamas tulekahju Viru Keemia Grupi AS tootmishoones, kus põlesid kolm põlevkiviladu. Ühes laos põles põlevkivi kokku 160 kuupmeetrit.

Eile kell 22.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Kohtla-Järvel Elektriku tänaval. Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Kohtla-Järve, Jõhvi, Kiviõli, Sillamäe, Iisaku päästekomandost ja Jõhvi operatiivkorrapidaja ning kiirabi. Sündmusele reageerisid ka regiooni vastutav korrapidaja ning korrapidaja abi.

Esialgsetel andmetel plahvatas põlevkivi laos peenpõlevkivi. Tulekolde asukoha kindlaks tegemise muutis keeruliseks see, et kõrge ja suure hoone ruumid oli paksu suitsu täis ning üleval, kust tulekoldele läheneda sai, oli temperatuur väga kõrge. Temperatuuri alandamiseks ning nähtavuse parandamiseks tegid päästjad hoone ülemise korruse aknad lahti või purustasid need ventilatsiooni tekitamiseks.

 Tulekahjule pandi piir kell 01.43 ning kustutati täielikult kella 02.44ks.

Tulekahjus keegi vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles