Pedofiiliavastane meeleavaldus Marokos

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marokolased laste seksuaalse ärakasutamsie vastasel meeleavaldusel Casablancas.
Marokolased laste seksuaalse ärakasutamsie vastasel meeleavaldusel Casablancas. Foto: AFP / Scanpix

Tuhanded inimesed marssisid täna Casablanca tänavatel, et protestida laste seksuaalse väärkohtlemise vastu pärast möödunud kuul aset leidnud üheksa-aastase tüdruku julma ründamist.


Paljud meeleavaldajatest kandsid seljas valgeid riideid ning hoidsid käes valgeid roose, kirjutab AFP.

Inimesed kutsusid üles laste kaitsmisele ning mõistsid hukka nende seksuaalse ärakasutamise.

«Meie eesmärk on kindlustada, et pedofiilia saaks pandud kirja karistusseadustikku, sest siiani viidatakse sellele kui raskendatavatel asjaoludel vägistamisele,» sõnas üks meeleavalduse organiseerijatest Valerie Morales-Attias.

Eelmisel kuul leidis 6-aastane poiss oma vanema õe, 9-aastase Wiami teadvusetult vereloigust pärast seda kui nende naaber oli tüdrukut seksuaalselt ära kasutanud ja peksnud.
Mees lohistas lapse põllule ning ründas teda sirbiga.

Wiamit opereeriti seitse tundi. Rünnaku tagajärjel oli tal rebenenud kõrv, purunenud kõõlus ning mitmeid luumõrasid.

«Ta ei ole enam ohus. See on ime, et ta ellu jäi,» sõnas tüdrukut ravinud arst, kes lisas et temaga tegelevad ka psühholoogid.

Haiglas tehtud piltidel võis näha Wiamit side ümber pea ja lõua, parem silm kinni plaasterdatud ning nägu verevalumitest sinine. Tema parem käsi oli samuti üleni sidemetes.

Wiami juhtum oli kohalike aktivistide jaoks oluliseks tõukeks, et organiseerida tänane Valge Marss tema ja teiste seksuaalselt ära kasutatud laste toetuseks.

«Me teame, et Wiam pole ainus sellise kuriteo ohver,» sõnasid meeleavalduse organisaatorid. «Sajad lapsed, kelle lood ei jõua meediasse, kannatavad pidevat vägistamise ja ärakasutamise tõttu ilma et keegi seda teaks.»

Kaks aastat tagasi tappis end 16-aastane Amina Filali pärast seda kui perekond sundis teda abielluma oma vägistajaga.

Maroko karistusseadustiku artikkel 475 ütleb, et vägistamises kahtlustatav vabastatakse süüdistustest, kui ta abiellub oma ohvriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles