Liitlasvägede verine nädalalõpp Afganistanis

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani piirivalvur Afganistani ja Pakistani vahelisel piiril.
Afganistani piirivalvur Afganistani ja Pakistani vahelisel piiril. Foto: AFP / Scanpix

Eile hukkusid Afganistanis seitse USA sõdurit ning üks Saksa sõdur, mis teeb sellest nädalavahetusest koalitsioonivägede jaoks ühe veriseima käesoleval aastal.


Rünnakud juhivad veel kord tähelepanu ohtudele, mis varitsevad endiselt NATO juhitavaid Rahvusvahelisi Julgeolekuabijõude (ISAF), isegi nüüd, mil valmistutakse Afganistanist lahkumiseks, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Viis USA sõdurit hukkusid eile Kandahari provintsis isevalmistatud lõhkekeha plahvatuse tagajärjel, teatas USA vägede ja kohalike võimude esindaja.

Veel kaks USA sõdurit tapeti nendega esialgu koostööd teinud Afganistani sõduri poolt läänepoolses Farah' provintsis.

Taliban võttis endale e-maili teel vastutuse toimunud intsidendi eest.

Talibani esindaja Qari Yousuf Ahmadi sõnul oli sõdur infiltreerunud mudžahiid ning tõstis oma relva USA sõdurite vastu Bala Boluki piirkonna baasis, kus ta tappis neli meest, enne kui teda jõuti surmavalt haavata. Talibani jaoks on tavaline liialdada tapetute arvudega.

Viimasel nädalal on Afganistanis tapetud 21 USA sõdurit ning teisipäeval hukkus ka kolm britti.

Afganistanis põhjaosas hukkus eileülestõusnute rünnakus Saksa sõdur, teine sõdur sai haavata, teatasid Saksa relvajõud AFP andmetel.

Saksa eriüksused toetasid Afganistani vägede operatsiooni Baghlani linna lähedal, kus ülestõusnud avasid tule Afganistani ja rahvusvahelise koalitsiooni sõdurite puhta.

«Üks Saksa sõdur sai rünnakus surma ja teine haavata,» teatas Saksa armee.
Saksamaal on Afganistanis 4200 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles