Eesti sai oma esindaja Maailma Terviseorganisatsiooni täitevkogusse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse
Maris Jesse Foto: Pm

Tervise Arengu Instituudi peadirektor Maris Jesse kinnitati eile Genfis esimese Eesti esindajana Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) täitevkogu liikmeks perioodiks 2009-2011.


Välisminister Urmas Paeti sõnul tõstab sellise positsiooni saavutamine WHOs ka Eesti nähtavust ÜROs ning rahvusvahelistes organisatsioonides laiemalt, teatas sotsiaalministeerium.

Maris Jesse sõnul on Eesti jaoks oluline teema eelkõige alkoholi liigtarvitamise vastase strateegia väljatöötamine. Samuti tuleb kaasa aidata efektiivsete ja tulemuslike tervisesüsteemide arendamisele globaalsel tasandil, mis oli ka 2008. aastal Tallinnas toimunud tervisekonverentsi peateema.

Eesti jaoks on tähtsad HIV ja narkomaania ennetus ning tuberkuloosivastane töö. «WHO liikmesriikide sõnavõttudest assambleel on selge, et praegusel hetkel on üle maailma läbiv mure, kuidas ära hoida finantskriisi mõju inimeste tervisele,» lisas Jesse.

WHO 34-liikmelise täitevkogu ülesanne on ette valmistada WHO 193 liikmesriigi aastakoosolekul arutlusele tulevad teemad, WHO arengustrateegia, samuti korraldada liikmesriikide järelvalvet otsuste elluviimise üle, nõustada WHOd ja toetada organisatsiooni toimimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles