Politseinik kasutas joobes juhi peatamiseks teenistusrelva

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Raplamaal üritas joobes juht politsei eest põgeneda ning tema tabamiseks pidi politseinik kasutama teenistusrelva.

5. mail kella 21.35 ajal sai politsei teate, et maanteel Raplast Hagudi poole magab tee ääres autos selle juht. Arvatavalt võis magaja olla ka joobes.

Kella 21.40 paiku peatas patrull Aranküla-Juuru tee 1. kilomeetril otsitava sõiduki. Juhi kontrollimisel selgus, et roolis olnud 34-aastane mees oli joobes ning juhtimisõiguseta.

Tavapäraste menetlustoimingute ajal otsustas juht istuda tagasi autosse ja käivitas mootori.

Politseinik andis kohe korralduse mootor seisata, kuid mees eiras seda ning asus hoopis sõidukiga tagurdama. Vaatamata korduvatele politseiametniku korraldustele otsustas rikkuja jätkata siiski liikumist.

Politseinik, hinnates olukorda, et isik ei allu korraldustele, on alkoholijoobes, juhtimisõiguseta ja võib ohtu seada teiste liiklejate elu, otsustas sõiduki peatamiseks kasutada teenistusrelva. Vaatamata sellele, et lasud tabasid auto rehvi, jätkas sõiduk teekonda Tallinna–Rapla–Türi maantee suunas.

Kell 22.15 peatus sõiduk purunenud rehvi tõttu Rapla–Märjamaa tee 10. kilomeetril.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus ütles, et antud sündmuse näol oli tegemist äärmiselt ohtliku ning vastutustundetu teoga. «Sellisest teost kumab läbi kuritegelik soov panna tahtlikult ohtu nii iseennast, kaasreisijad kui ka kaasliiklejad ja see on täiesti lubamatu,» lisas Ruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles