Vabaühendus: Iisraeli õhulöökides hukkus vähemalt 42 Süüria sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPSHOTS
Israeli soldiers are seen with their Merkava tank unit deployed in the Israeli annexed Golan Heights near the border with Syria, on May 6, 2013. UN chief Ban Ki-moon has appealed for restraint after Israeli air strikes on targets near Damascus which prompted Syrian officials to warn "missiles are ready" to retaliate.   AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA
TOPSHOTS Israeli soldiers are seen with their Merkava tank unit deployed in the Israeli annexed Golan Heights near the border with Syria, on May 6, 2013. UN chief Ban Ki-moon has appealed for restraint after Israeli air strikes on targets near Damascus which prompted Syrian officials to warn "missiles are ready" to retaliate. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA Foto: MENAHEM KAHANA/AFP

Iisraeli nädalavahetuse õhurünnakutes Süüria sõjalistele sihtmärkidele sai surma vähemalt 42 sõdurit, veel umbes sadakonna sõduri kohta puudub info, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

Varem teatas vaatluskeskus 15 hukkunust.

«Kolmel rünnaku alla langenud sõjalisel objektil on tavaliselt kokku umbes 150 sõdurit, kuid pole teada, kas nad olid rünnaku ajal kõik oma postil,» ütles keskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Iisrael andis eile varahommikul õhulöögi Damaskuse lähistel asuvatele sõjalistele objektidele.

Tegemist oli teise analoogilise rünnakuga 48 tunni jooksul, mis olid väidetavalt suunatud Liibanoni šiiarühmitusele Hizbollah´ mõeldud relvasaadetistele.

Iisraeli õhurünnakud on suurendanud kartust üle 70 000 ohvri nõudnud Süüria konflikti levimise pärast üle riigipiiride. Süüria ametnikud on hoiatanud, et «raketid on kättemaksuks valmis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles