Putin soovis Gruusia rahvale rahu ja õitsengut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president saatis võidu 68. aastapäeva puhul tervituse Gruusia rahvale, milles õnnitles veterane ja soovis sajanditepikkuse rahvaste sõpruse kestmist.

«Meie rahvad, kes võitlesid õlg õla kõrval natsismiga, kaitsesid vabadust ja sõltumatust, tulevaste põlvede õigust rahupõlvele. Me jääme alati pühalikult austama võitjate sangarlikkust, kaitseme tõde sõjast, seisame vastu kõikidele katsetele ajalugu võltsida,» on öeldud Venemaa presidendi pöördumises, mille teksti edastasid täna Gruusia meediakanalid.

Putin avaldas veendumust, et «püha mälestus 1945. aasta võidukast maist jääb meid edaspidigi ühendama ning on kindel alus Vene-Gruusia sõpruse ja heanaaberlikkuse sajanditevanuste traditsioonide säilitamiseks».

«Tahan avaldada sügavat tänu suure isamaasõja veteranidele, soovida neile pikka iga, tervist ja heaolu. Ning kogu Gruusia rahvale rahu ja õitsengut,» on öeldud Putini pöördumises.

Venemaa ja Gruusia pidasid 2008. aasta augustis lühikese sõja Thbilisist lahku löönud Lõuna-Osseetia pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles