Suvituslinna eksjuhti süüdistatakse piraatluses

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekslinnapea arvates ei ole ta Vene telekanaleid vahendades midagi seadusevastast teinud.
Ekslinnapea arvates ei ole ta Vene telekanaleid vahendades midagi seadusevastast teinud. Foto: Caro / Scanpix

Narva-Jõesuu linnavolikogu liige ja kunagine linnapea anti kohtu alla süüdistatuna Venemaa telekanalite ebaseaduslikus edastamises, meest võib oodata kuni kolmeaastane vangistus.

Tuleval teisipäeval algab Viru maakohtus protsess kunagise Narva-Jõesuu linnapea, praeguse volikogu liikme Juri Andrejevi üle, kirjutab Põhjarannik.

«Juri Andrejevit süüdistatakse selles, et tegutsedes FIEna, osutas ta kaabelleviteenuseid ajavahemikul 1. jaanuarist 2003 kuni 29. septembrini 2005 Narva-Jõesuu territooriumil oma kaabelvõrgu vahendusel, rikkudes autoriõiguse seadust,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

Prokuratuuri teatel võttis Andrejev statsionaarse antenni abil vastu NTV, ORT ja RTRi telesignaale ning retransleeris telekanalite või nende seaduslike esindajate loata videomagnetofonide abil füüsilistele ja juriidilistele isikutele, küsides neilt abonementtasu, tekitades autoriõiguste valdajatele väidetavalt kahju enam kui 40 000 krooni.

Andrejevi enda sõnul võttis ja võtab ta raha ainult nn tasuliste, satelliidi kaudu edastatavate kanalite eest, seejuures arvab ta, et kui Venemaa taevakanalid on Eesti territooriumil nähtavad, siis võib neid siin igaüks vaadata. «Venemaa ei ole selle vastu, lihtsalt tal pole õigust anda lube väljaspool SRÜ riike,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles