Vaata neljapäeval Postimehest otseülekannet Euroopa Liidu teemaliselt arutelult

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimub Tallinnas president Toomas Hendrik Ilvese ja vandeadvokaat Jüri Raidla arutelu «Millist Euroopa Liitu me vajame?». Postimees teeb arutelust otseülekande, mida saab vaadata siit kella 11-12.30.

Kui kasutad mobiilseadmeid, siis otselingid edastusele on järgnevad:

Kui kasutad arvutit, siis edastuse vaatamiseks on vajalik installida Flash Player
Seda saad teha siin: http://get.adobe.com/flashplayer

Viimastel aastatel on kriisist ajendatuna Euroopa Liidus toimunud elav mõttevahetus teemal, kuidas muuta 27 riiki ühendav liit töökindlamaks ning Euroopa kodanike huve paremini kaitsvaks. Euroopa Liidu sünnipäeval 9. mail pakuvad president Ilves ning Eesti põhiseaduse üks autoreid vandeadvokaat Jüri Raidla oma vastuseid neile küsimustele.

Arutelu keskendub teemadele, kas Euroopa Liit peaks olema föderaalsem, millise idee ümber peaks EL arenema ning kas ja kuivõrd muutused on võimalikud?

«Eestlastena naudime olemasolevat Euroopa Liitu, ja õigusega naudime, sest oleme euroliidust väga palju saanud,» iseloomustas Jüri Raidla senist Euroopa tuleviku teemalist debatti Eestis. «Arvatakse, et küll läheb euroliidus sama hästi ka edaspidi, aga iseenesest ei lähe midagi hästi, selle nimel tuleb tööd teha ja vaeva näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles