Vulkaanipurse Filipiiinidel tappis neli sakslast ja nende giidi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad aitavad Mayoni mäel viga saanud giidi Nicanor Mabaod.
Päästetöötajad aitavad Mayoni mäel viga saanud giidi Nicanor Mabaod. Foto: SCANPIX

Filipiinidel Mayoni mäel hukkus vulkaanipurske ajal viis mägironijat, lisaks sai seitse inimest vigastada.

Ohvriteks on neli Saksa turisti ja lisaks nende filipiinlasest giid, vahendas BBC. Nad jäid kivide alla, mida üllatuslikult hakkas koos suitsuga paiskuma vulkaanikraatrist välja.

Vulkanoloogia ja seismoloogia instituudi andmetel kestis purse 73 sekundit, suitsusammas kerkis 500 meetri kõrgusele. Õnnetuse hetkel viibis mäel 27 inimest.

«Viimaste teadete järgi hukkus viis ja viga sai seitse inimest,» kinnitas kriisiabikeskuse juht Eduardo del Rosario.

Manilast ligi 330 kilomeetrit kagus asuv Mayoni on riigi üks aktiivsemaid vulkaane, mis on viimase 400 aasta jooksul pursanud ligi 40 korda.

Aastal 1814 sai enam kui 1200 surma, kui laava mattis enda alla terve linna. 2009. aastal põgenesid kümned tuhanded kohalikud kodudest laava ja tuha tõttu.

Ametlikult on Mayoni ümber kuue kilomeetri laiune tsoon, kuhu siseneda ei tohi. Kohalikud ametnikud lubavad aga alpiniste mäele juhul, kui vulkaan ei näita elumärke.

«See oli nii ootamatu, et paljud meist sattusid paanikasse,» rääkis kohalik elanik Jun Marana AFP-le. «Kui me õue astusime, siis nägime taeva taustal tohutut sammast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles