Liibüa kaitseminister võttis tagasiastumisavalduse tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algul oma tagasiastumisest teatanud ja siis avalduse tagasi võtnud Liibüa kaitseminister Mohammed al-Barghathi.
Algul oma tagasiastumisest teatanud ja siis avalduse tagasi võtnud Liibüa kaitseminister Mohammed al-Barghathi. Foto: SCANPIX

Tripoli piiramiskriisi tõttu täna oma tagasiastumisest teatanud Liibüa kaitseminister Mohammed al-Barghathi muutis mõni tund hiljem meelt, tema asemel tagandati armee staabiülem.

Mõni tund pärast Barghathi teadet, et ta astub tagasi, kuna relvastatud isikud ei ole lõpetanud enam kui nädal kestnud kahe ministeeriumi piiramist, teatas valitsus, et peaminister Ali Zeidan palus tal ametis jätkata ja minister muutis meelt.

«Peaminister palus kaitseministril ümber mõelda ning al-Barghathi ütles, et saab aru, et arvestades olukorda riigis tuleks tal jätkata,» teatas valitsus avalduses.

Liibüa parlament tagandas teisipäeval armee staabiülema Yusef al-Mangoushi, keda on pikka aega süüdistatud korraliku sõjaväe loomisega venitamises. Üks saadikutest ütles, et Mangoush jätkab ametis kuni asendaja nimetamiseni.

2011. aastal Muammar Gaddafi režiimi kukutamises osalenud omakaitsejõud piiravad alates eelmisest nädalast välis- ja justiitsministeeriumi hoonet, nõudes endise režiimi ametnike võimult kõrvaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles