Vaher: liitlastega koostööd teinute elu ei ole Afganistanis ohus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher.
Siseminister Ken-Marti Vaher. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ei ole põhjust arvata, et liitlasvägedega Afganistanis koostööd teinud isikute elu oleks ohus, ütles siseminister Ken Marti Vaher.

Eesti riik otsustas hiljuti jätta rahuldamata afgaanist tõlgi Omari ümberasumise taotluse, kuid Vaher ütles saatele «Vabariigi kodanikud» antud intervjuus, et rahvusvahelise tava kohaselt ei ole võimalik kommenteerida konkreetse isiku viisa- või varjupaigataotluse läbivaatamise protsessi, samas märkis ta, et Afganistan on liitlastega koostööd teinud inimestele turvaline, vahendas ERR Uudised.

«Seda on kinnitanud näiteks ka eelmisel nädalal siin olnud Afganistani president, olin ise Afganistanis mõnd aega tagasi, julgen öelda nende signaalide põhjal, vesteldes väga paljude eri osapooltega, et ta on oluliselt turvalisem kui veel mõned aastad tagasi,» kinnitas Vaher.

Vaheri sõnul suudavad Afganistani julgeolekujõud turvalisust märkimisväärselt rohkem tagada kui varem, liitlasväed on sellele väga palju kaasa aidanud ja hakkavad seda tegema ka pärast 2014. aastat.

«Nii et ma julgen öelda, et konkreetse taotluse ja üldse Afganistani olukorra kaalutlemine on olnud väga tõsine ja põhjalik protsess,» nentis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles