Euroopa päeva puhul heisatakse Eestis lipud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eestis on homme Euroopa päeva puhul lipupäev, mil lipu peavad heiskama kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Riigikantselei teatel heiskavad riigikogu, president, valitsus, riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, kaitseväe peastaap, maavalitsused ja omavalitsusorganid koos Eesti lipuga ka Euroopa Liidu lipu. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippe ei langetata, tuleb need pimedal ajal valgustada.

9. mail 1950. aastal tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa liitumine ning 1985. aasta Milano tippkohtumisel otsustati hakata 9. maid tähistama Euroopa rahu ja ühtsuse päevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles