Transpordi ametiühing kutsub jõulistele protestidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühing kutsub kõiki transporditöötajaid ulatuslikele meeleavaldustele
Ametiühing kutsub kõiki transporditöötajaid ulatuslikele meeleavaldustele Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Transpordi Ametiühingu juhatus pöördus kõigi transporditöötajate poole, et need osaleksid väga aktiivselt juuni algusse planeeritud protestimeeleavaldusel ja võimalikus üldstreigis.

Ametiühing teatas, et on valmis toetama ka nende töötajate osalemist aktsioonides, kes täna veel ametiühinguisse ei kuulu.

«Ametiühingud sõlmisid töölepingu osas mullu valitsusega siduva kokkuleppe. Kui lepingut ilma läbirääkimisteta ühepoolselt rikutakse, on see alatus, ning meil on kõik juriidilised õigused end streigiga kaitsta,» ütles Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson.

«Aktsioonid jätkuvad seni, kuni uus kompromiss töötajaid rahuldab!» kinnitas ta.

Petersoni sõnul ei saa ametiühinguid süüdistada jäikuses või vastutustundetuses, sest nende laualt on läbi käinud kümneid erinevaid variante, kuidas töötukassat pankrotist päästa.

«Oleme nõudnud korduvalt valitsust läbirääkimislaua taha. Paraku tulutult. See saab olla ainult ülbus, mis on takistanud valitsust heade kokkulepete saavutamisel ja stabiilsuse säilitamisel,» rääkis Peterson.

Petersoni sõnul pole peaminister enam oma ülesannete kõrgusel, sest rahvuslikku konsensust nõudval ajal on Ansipist saanud peamine lõhestaja.

Transpordi Ametiühing on üks Eesti suuremaid ametiühinguid, millel on soliidne streigikassa ja pikaajaline aktsioonikogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles