Kohus ei vahistanud tapmises kahtlustatavat naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus
Viru maakohus Foto: Repro

Oma elukaaslase tapmises kahtlustatavana neljapäeva õhtul Narvas kinni peetud naine pääses reede õhtul uuesti vabadusse, kuna kohus ei andnud luba tema vahistamiseks.

Kuigi prokuröri hinnangul olnuks 37-aastase naise eeluurimise ajaks vahi alla võtmine vajalik, arvas Viru maakohus seekord teisit.

«Küll aga võttis kohus naiselt allkirja elukohast mittelahkumise kohta,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk BNSile.

Politsei sai veretööst teate neljapäeval kella 21.38 ajal, kui kiirabi tõi Narva haiglasse noahaava saanud 35-aastase mehe. Meedikutel ei õnnestunud üliraskelt vigastatud mehe elu päästa ja ta suri paarkümmend minutit hiljem.

Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad selgitasid, et mees oli koos oma 37-aastase elukaaslasega alkoholi pruukinud ja paari vahel tekkis tüli. Selle käigus haaras naine noa ja pussitas meest rindu.

Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni ning alustas juhtunu asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi järgi. Süüdimõistmisel võib kohus naisele määrata kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles