Medvedev nimetas Surkovi asemele Sergei Prihhodko

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Prihhodko (vasakul)2011. aastal, mil ta oli veel Kremli poliitnõunik, koos välisminister Sergei Lavrovi ja toonase presidendi Dmitri Medvedeviga.
Sergei Prihhodko (vasakul)2011. aastal, mil ta oli veel Kremli poliitnõunik, koos välisminister Sergei Lavrovi ja toonase presidendi Dmitri Medvedeviga. Foto: AP / Scanpix


Vene peaminister Dmitri Medvedev nimetas täna asepeaminister Vladislav Surkovi ootamatu lahkumise tõttu vabaks jäänud ametikohale endise Kremli välispoliitikanõuniku Sergei Prihhodko

.
Prihhodko töötas Medvedevi välispoliitikanõunikuna 2008.-2012. aastani, mil viimane oli Vene president, kuid enne seda pidas ta sama ametit president Vladimir Putini administratsioonis.

Prihhodko on diplomaatilistes ringkondades hästi tuntud. Enne asepeaministriks määramist töötas ta Surkovi alluvana Medvedevi administratsiooni juhi esimese asetäitjana.

Riiklike uudisteagentuuride andmetel ei saa Prihhodko asepeaministri ametinimetust, mida kandis Surkov.

Kreml teatas Surkovi tagasiastumisest eile. Analüütikud peavad tõenäoliseks, et Putin vallandas oma endise liitlase pärast kõnet Londonis, milles too kritiseeris Venemaa poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles