Põlva kirikus pühitseti täna neli Noorte Kotkaste lippu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkotkad panevad oma oskused ja võimed proovile.
Noorkotkad panevad oma oskused ja võimed proovile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põlvas tähistati täna Noorte Kotkaste 79. aastapäeva ning õnnistati sisse Noorte Kotkaste üldlipp ja Põlva, Sakala ja Valga piirkondlike organisatsioonide lipud.

Tseremoonia algas pärgade asetamisega Põlva kiriku kõrval asuva Vabadussõja mälestusmärgi jalamile.

Seejärel pühitseti Põlva kirikus Noorte Kotkaste üldlipp ning Noorte Kotkaste Põlva, Sakala ja Valga malevate lipud.

Üldlipu vardasse lõid aunaelad kaitseminister, Kaitseliidu peastaabi ülem, Kodutütarde peavanem, Noorte Kotkaste peavanem ja noorkotkas.

Piduliku jalutuskäiguga suunduti Põlva kultuurikeskusesse, kus peeti Noorte Kotkaste 79. aastapäevale pühendatud pidulik aktus.

Noorte Kotkaste peavanem Silver Tamm rõhutas aastapäevakõnes noortejuhtide panuse kõrget väärtust organisatsiooni arengusse ja toimimisse.

«On ammu teada tõde, et palju tähtsam kui väljaõppe korraldus, õppekava või õpetamise meetodid, on vaimsus, millega õpetust antakse. Kogu noorte juhendamise võlu ja ime seisneb selles, et tuleb äratada noortes huvi ja uudishimu, millele järgneb soov uudishimu rahuldada ja see toob kaasa tahte omandada uusi oskusi ja teadmisi. See kõik on juhtide kätes, juhtide suhtumise ja tegutsemisvalmiduse määrata,» sõnas Tamm.

Noorte Kotkaste organisatsiooni õnnitlema tulnud kaitseminister Jaak Aaviksoo tõdes, et kuni kogunevad noorkotkad värskelt õnnistatud Noorte Kotkaste lipu alla ning hoiavad selle au kõrgel, seni võib kindel olla, et igal päikesetõusul tõuseb sinimustvalge ka pika Hermanni tippu.

«Kasvatage käed tugevaks, süda armastavaks, ja mõistuse teravaks, sest siis saavutate oma eesmärgid,» sõnas minister.

Aktusel tunnustati tublimaid Noorte Kotkaste rühmajuhte, toetajaid ja abistajaid.

Noored Kotkad on Kaitseliidu juures tegutsev skautlik noorteorganisatsioon, mis on asutatud 1930. Noorte Kotkaste taasloomisest möödub tänavu 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles