Merkel sõitis üllatusviisiidile Afganistani

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel tänasel hommikusöögil Saksa vägede baasis Afganistanis.
Angela Merkel tänasel hommikusöögil Saksa vägede baasis Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja kaitseminister Thomas de Maiziere saabusid üllatusvisiidile Afganistani, teatas täna valitsuse pressiesindaja.


Merkel ja de Maiziere läksid Afganistanis olevate Saksa vägede staapi riigi põhjaosas asuvas Mazar-i-Sharifis, ent täpsemat infot nende sealoleku põhjuste kohta ei avaldatud, kirjutab AFP.

Kuus päeva enne visiiti hukkus üks Saksa eriüksuslane ning teine sai vigastada Baghlani linna lähedal Afganistani vägede operatsiooni toetades, kui ülestõusnud nende pihta tule avasid.

Saksa vägede veebilehel tehtud avalduses ei teatud, milliseid kaotusi kandis Afganistani armee, ent oletas, et hukkusid ka mitmed mässulised.

Tegu oli esimese hukkunud sõduriga Saksa vägede jaoks nende kahe aasta jooksul, mil nad on tegutsenud NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude koosseisus.

Möödunud laupäeval tapeti kokku kaheksa NATO sõdurit, mis tegi sellest rahvusvaheliste vägede jaoks käesoleva aasta veriseima päeva.

Kõik NATO sõjalised missioonid lõpetavad oma tegevuse järgmisel aastal ning 100 000 välisvägede sõdurit on juba alustanud lahinguväljadelt baasidesse naasmist.

Saksamaal on suuruselt kolmas sõjaväekontingent Afganistanis, seda edestavad vaid USA ja Suurbritannia. Praeguseks on Saksamaa oma sealviibivate sõdurite hulka varasemalt 5000-lt vähendatud ning neid on jäänud Afganistani 4200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles