Putinile rahupreemia andmisega seostatav Hiina professor kaevati luuletüli pärast kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfutsiuse kuju Hubei provintsis.
Konfutsiuse kuju Hubei provintsis. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina kohus käskis end Konfutsiuse sugulaseks nimetaval professoril luuletuse üle puhkenud tülis öeldud sõnade pärast õpilase eest vabandada ning trahvis teda 200 jüääniga.


Elitaarse Pekingi ülikooli professor Kong Qingdong, kes püüdis meediatähelepanu möödunud aastal, nimetades Hong Kongi elanike korteks, teatas internetis, et tema luuletust kritseerinud üliõpilane on reeturlik koer, teatas Pekingi uudistekanal.

Kõnealune luuletus oli kirjutatud Hiina Tangi dünastia (valitses 618 – 906 p. Kr) stiilis, ent tema õpilane sõnas, et see ei riimunud õigesti.

«Sinu öeldu pole asjakohane, sa reeturlik koer,» kirjutas professor Hiina Twitteri-laadsel veebilehel Sina Weibo.

Pekingis asuv kohus käskis tal maksta õpilasele 200 jüääni kahjutasu ning esineda avaliku vabandusega. Üliõpilane teatas, et soovib suuremat kahjutasu ning loodab, et kohus sunnib professorit vabandama ka Sina Webo lehekülgedel.

Kong on tuntud otsekoheste väljaütlemiste poolest meedias ning väidab, et on suguluses Hiina intellektuaale tugevalt mõjutanud filosoofi Konfutsiusega (551 – 479 e. Kr).

Professor oli seotud ka kahtlase Konfutsiuse rahupreemiaga, mis anti 2011. aastal Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles