Süüria ülestõusnud avaldasid video röövitud Filipiinide rahuvalvajatest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader ülestõusnute tehtud videost, kus röövitud filipiinlased teatavad, et on elus ja terved.
Kaader ülestõusnute tehtud videost, kus röövitud filipiinlased teatavad, et on elus ja terved. Foto: AP / Scanpix

Süüria ülestõusnud, kes röövisid mõne päeva eest Golani kõrgendikel teenivad Filipiinide rahuvalvajad, riputasid neist internetti üles video.


Filipiinlastest pantvangid paistavad olevat elu ja tervise juures, pantvangivõtjate väitel võeti nad kinni nende endi huvides.

«Yarmuki Märtribrigaadi juhtkond teatab, et vastutab nelja ÜRO vägede liikme päästmise eest lahingupiirkonnast, kus brigaadi liikmed olid vastamisi president Bashar al-Assadile ustavate kuritegelike jõukudega,» ütleb rühmituse tundmatuks jäänud esindaja videos.

Märtribrigaadi liikmed seisavad avalduse ettelugemise ajal püsti, nende ees istub toolidel neli filipiinlast.

Rahuvalvajad patrullisid Iisraeli ja Süüria vahelise relvarahutsooni Al Jamlah´ piirkonnas, kui nad teisipäeval kinni võeti.

Inimröövi eesmärk oli esmajoones sõdurite ohutuse tagamine, nentis pantvangivõtjate eestkõneleja.
Filipiinid tahavad pärast nelja rahuvalvaja röövimist kõik oma rohkem kui 300 sõdurit Golani kõrgendikelt ära tuua, ütles välisminister Albert del Rosario reedel.

Samas piirkonnas röövisid märtribrigaadi liikmed märtsis 21 filipiinlasest rahuvalvajat, kes lasti kolm päeva hiljem vabaks.

«Inimesed, kes meie rahuvalvajad röövisid, on tegelikult piiramisrõngas ja nad kasutavad meie inimesi, et pääseda välja olukorrast, millesse nad on sattunud,» ütles Rosario.

ÜRO rahujõud (UNDOF) on patrullinud Golani kõrgendikel alates 1974. aastast. Neist rahujõududesse kuulub umbes tuhat sõdurit, lisaks veel tsiviilpersonal. Rahujõududes teenivad Austria, India, Filipiinide, Maroko ja Moldova sõdurid, kes kannavad üksnes kergrelvi.

Vaata videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles