Austrias tabati kümneid navigatsiooniseadmeid varastanud eestlased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navigatsiooniseadmetest on varaste seas saanud kuum kaup.
Navigatsiooniseadmetest on varaste seas saanud kuum kaup. Foto: AP / Scanpix

Saksa ja Austria politsei pidasid ühise operatsiooni käigus Saksamaal Heidelbergis ja Austrias Öhringenis kinni kolm eestlast, kes varastasid Austrias kuuest autosalongist kokku 420.000 euro ehk üle 6,5 miljoni krooni väärtuses autode navigatsiooniseadmeid.

Uudisteagentuuri APA teatel murdsid eestlastest kurjategijad tänavu esimesel poolaastal sisse kuute autosalongi Vorarlbergis, Tirolis, Salzburgis, Oberösterreichis ja Dornbirnis ning varastasid navigatsiooniseadmeid kokku 48 autolt.

Saksamaal Baden-Württembergi liidumaal Heidelbergis elavad eestlased saatsid Austrias varastatud navigatsiooniseadmed postiga oma elukohta. Seal panid nad seadmed interneti kaudu müüki.

Meestele sai saatuslikuks viimane sissemurdmine 8. aprillil Dornbirnis, kus nad tungisid järjekordsesse autosalongi ning varastasid sealt navigatsiooniseadmed 20 autolt. Selle kuriteoga tekitasid mehed 150 000 euro ehk 2,3 miljoni krooni suuruse kahju.

Viimase sissemurdmise ajal märkas eestlasi juhuslik tunnistaja, kes nägi, kuidas kurjategijad parkimisplaatsil navigatsiooniseadmeid kastidesse pakkisid. Tunnistaja andis politseile meeste ja nende auto kirjeldused.

Kurjategijatel õnnestus enne politsei saabumist Dornbirnist lahkuda, kuid kolm päeva hiljem, 11. aprillil pidas politsei Austrias Öhringenis juhusliku kontrolli käigus sama auto kinni ning avastas sellest muukraua ning muid sissemurdmisel kasutatud vahendeid. Uurimine viis meeste seostamiseni sisssmurdmistega.

Politsei avastas kurjategijate elukohas Heidelbergis hulga navigatsiooniseadmeid, mida mehed ei olnud jõudnud veel maha müüa. Läbiotsimise ajal saabus elukohta järjekordne postisaadetis 20 varastatud navigatsiooniseadmega, mille politsei samuti asitõendina hoiule võttis. Osa oma saagist jõudsid vagad siiski maha müüa.

Mehed on praegu Saksamaal eeluurimisvangistuses, kust Saksa võimud nad peagi Austria kolleegidele üle annavad. Pärast uurimistoimingute läbiviimist astuvad mehed Austrias Feldkirches kohtu ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles