Paet taotles Vietnamilt Eesti kodanikele viisavabastust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASEMi ministrite kohtumine Hanois.
ASEMi ministrite kohtumine Hanois. Foto: AP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet kohtus täna Hanois Euroopa ja Aasia välisministrite kohtumist (ASEM) võõrustava Vietnami kolleegi Pham Gia Khiemiga, kellele ta tegi ettepaneku, et Vietnam lõpetaks viisakohustuse Eesti kodanikele.

Välisministrid arutasid kahe riigi vaheliste suhete tihendamise võimalusi ning tööd
kahepoolsete lepingute sõlmimiseks.

Rahvusvaheliselt olulistest küsimustest puudutati Põhja-Korea potentsiaalseid tuumaambitsioone ning arenguid Birmas.

Välisministrid kinnitasid kahe riigi häid suhteid ning välisminister Paet tegi Vietnami välisministrile ettepaneku, et Vietnam lõpetaks viisakohustuse Eesti kodanikele.

«Eesti on huvitatud Põhjamaadega sarnasest võimalusest oma kodanike viisavabast reisimisest Vietnami,» märkis Paet. «Viisavaba reisimise võimalus Vietnami kindlasti suurendaks Eesti turistide arvu, aga ka ärikontaktide võimalusi Vietnamiga,» ütles ta.

Eesti ja Vietnami välisministeeriumid saavad koostööküsimuste arutamisega edasi minna Tallinnas käesoleva aasta suvesse planeeritud välisministeeriumite vahelistel konsultatsioonidel, tõdesid välisministrid Urmas Paet ja Pham Gia Khiem.

«Eesti ja Vietnam teevad ettevalmistusi ka kahe riigi vahelise investeeringute kaitse ja topeltmaksustamise vältimise lepingu sõlmimiseks. Loodame nende valmimist lähiajal,» nimetas Paet. Ka tegutseb Eesti selle nimel, et lähitulevikus oleks võimalik aukonsuli nimetamine Vietnamisse.

Välisminister Urmas Paet esitas oma Vietnami kolleegile kutse Eesti külastamiseks.

Eesti ja Vietnami välisministrite kahepoolne kohtumine toimus Hanois koguneva ASEMi välisministrite kohtumise raames. ASEM on Singapuri initsiatiivil loodud Euroopa Liidu ja Aasia vaheline foorum, mille esimene tippkohtumine toimus Bangkokis 1996.
aasta märtsis. ASEMil on 45 liiget. ASEM riigid koondavad umbes 58 protsenti maailma
rahvastikust, 50 protsenti maailma GDPst ja 60 protsenti maailma kaubandusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles