Ansip: ma pole viis aastat Luual käinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Villu Reiljan.
Peaminister Andrus Ansip ja Villu Reiljan. Foto: Peeter Langovits

Peaminster Andrus Ansip lükkab veelkord ümber Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jüri Pihli väited, nagu oleks ta kohe pärast ebaõnnestunud umbusaldust riigikogus sõitnud Luuale kohtuma Villu Reiljaniga, peaministri kinnitusel pole ta viie aasta jooksul kordagi Luuale sattunud.

«Jüri Pihli väide on vale. Ma pole viimase viie aasta jooksul Luual käinud, ma ei käinud ka 13. mail Luual. Kuna julgestuspolitsei auto on varustatud videokaamera ja GPS-süsteemiga, on minu liikumist võimalik igal ajahetkel tuvastada,» selgitas peaminister Postimees.ee'le.

Küll kinnitas Ansip kohtumisi rahvaliitlaste, sh Villu Reiljaniga, enne ja pärast umbusaldushääletust.

«Kavatsen nendega kohtuda ka edaspidi. Pean loomulikuks, et peaminister suhtleb riigikogu liikmetega, kuid Villu Reiljaniga ma koalitsiooniläbirääkimisi pidanud ei ole,» sõnas Ansip.

«Jüri Pihl ütles oma avalduses, et Luual käimine pole piltlik väljend, seda seika olevat talle kinnitanud vähemalt kaks allikat. Helistasin kohe pärast uudise avaldamist ERR Uudistes Jüri Pihlile ning kinnitasin, et tema väide on vale, Pihl vastas, et tema väide põhineb kahel allikal, kuid ta lubas oma allikaid kontrollida,» kirjeldas peaminister.

Ansipi sõnul helistanud mõne aja pärast Jüri Pihl talle tagasi ning tunnistanud, et ta olevat eksinud. Ka kinnitanud Jüri Pihl, et ta ei kasutanud oma väite ekslikkuse tuvastamiseks julgestuspolitsei GPS-jälgimissüsteemi.

«Mulle jäi mulje, et Jüri Pihl tunnistab oma eksimist või ebausaldusväärsetele allikatele tuginemist ka avalikult, kuid paraku ta seda ei teinud. Õhtustes teleuudistes oli valeväide Luual käimisest endisel kujul,» nentis Ansip.

«Usun, et õiguslikult pole Jüri Pihlile midagi ette heita. Kohtunud ma ju Villu Reiljaniga olen, vaid Luual pole ma käinud. Usun, et endine siseminister pole minu liikumiste  kohta informatsiooni kogunud. Paraku tundub mulle, et riigi üks informeeritumaid isikuid ei peaks jätma üldsusele ka muljet, et tal on mitmest allikast kogutud peaministri liikumiste kohta informatsiooni,» leidis peaminister.

Demokraatlikus õigusriigis ei tohiks siseminister või endine siseminister Ansipi sõnul lasta ka näida, et info omamine ja poliitiline võitlus on läinud sassi, sest vastasel korral võib tekkida mulje, et toimub piiramatu jälgimine ja kõigi isikute kohta info kogumine.

«Hoopis hullem oleks lugu siis, kui ma oleksin Luual käinud ja Jüri Pihli väide oleks vastanud tõele. Siis oleks kõikvõimalikeks kahtlustusteks olnud ohtralt ruumi. Õnneks oli tegu vaid eksitusega, mida Jüri Pihl ka avalikult võiks tunnistada,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles